În România


Cu paşi ceva mai timizi, feministele acționează şi la noi în țară. Din punctul meu de vedere este păcat că nu sunt promovate suficient. Nu stiu câte femei cunosc faptul că există o organizație care le poate susține şi ajuta, sau că pot asista şi participa la tot felul de activități care să le reprezinte.
Iată două exemple:


UNIFERO

În martie 2007 s-a lansat Uniunea Internațională a Femeilor Române.
UNIFERO "este o organizație nonguvernamentală, non-profit, care acționează pentru sprijinirea femeilor din România dar şi a româncelor din alte țări, în diversele probleme cu care se confruntă. Acest demers a fost făcut datorită multiplelor situații dificile cărora femeile române, dar şi femeile în general, indiferent de vârstă, profesie, religie şi rezidență, trebuie să le facă față zilnic."
UNIFERO susțin în scrisoarea lor de prezentare că: "Noi, femeile, suntem peste jumătate din populația planetei ca şi a României. Din păcate avem foarte puține reprezentante în sfera politicului, businessului şi managementului de orice natură, deşi suntem implicate activ în societatea civilă. Considerăm că a fi în primul rând mame şi soții nu este mai prejos decât munca bărbaților, ci din contră. Avem dreptul la respect, la afirmare, la punerea în valoare a întregului nostru potențial. Avem idei, speranțe, bucurii, dureri, pe care adesea nu avem timpul şi nici curajul să le împărtăşim."
LADYFEST

 Prima ediție a festivalului a avut loc la Timişoara în mai 2005, iar a doua în octombrie 2007 la Bucureşti.
 "Prin festivalul nostru urmărim să punem în evidență expresia artistică şi implicarea socială a fetelor şi femeilor şi în acelaşi timp să împărtăşim idei prin muzică, “spoken word”, “performance”, film şi video, expoziții, prezentări, ateliere, discuții şi acțiuni."
Astfel de fest-uri au loc frecvent în întreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu